Films op DVD, harde schijf of USB stick?

Of het om smalfilm of videobanden gaat: wij kunnen uw kostbare beelden digitaliseren op een afspeelbare DVD,  USB stick of naar een portable harddisk.

Als u zelf wilt monteren maar u heeft niet de apparatuur om uw beeld over te zetten naar een digitaal formaat, kunnen wij dit voor u doen. Dit kunnen wij zowel in Windows (.avi, mpeg 2, mp4) als in Apple (.mov, ProRes). Wij kunnen uw beeldmateriaal ook in andere gangbare bestandsformaten aanleveren. U kunt uw vraag aan ons voorleggen via het contactformulier of ons even bellen.

Externe harde schijf of USB stick

Inmiddels is duidelijk geworden dat ook DVD’s niet oneindig houdbaar zijn. Wij adviseren u de bestanden (ook) te bewaren op een externe harde schijf, ook wel externe of portable harddisk genoemd, of als het niet zo veel is, op een usb stick.

Het is verstandig om uw films, dia’s en foto’s ook buiten de computer of zelfs buitenshuis te bewaren, bijvoorbeeld bij familie of in the cloud. U heeft dan altijd nog een back-up, mocht er iets misgaan met de harde schijf in uw pc of laptop. Daarnaast zult u soms bepaalde bestanden op een andere computer willen gebruiken: bijvoorbeeld op uw werk of bij vrienden. Een externe harddisk maakt dat mogelijk.

Er zijn verschillende media om bestanden buiten de computer op te bewaren, zoals een dvd, externe harddisk of een usb-stick. Het voordeel van een externe harddisk is zijn grote hoeveelheid opslagruimte. Daar waar een dvd het moet doen met 4,7 GB (gigabyte) en een duur exemplaar usb-stick met maximaal 512 GB, zijn er inmiddels externe harde schijven met een inhoud van 10 TB (terabyte) of meer. Een terabyte is gelijk aan 1000 gigabyte. U kunt hier dus rustig een volledige back-up van u computer op opslaan, plus uw videoprojecten en al uw foto’s.

Niet elke harde schijf of USB-stick is geschikt; wij kunnen u een goede en betrouwbare harde schijf of stick leveren die probleemloos uw films kan afspelen. Bij ons heeft u twee jaar fabrieksgarantie op een geleverde stick en/of schijf.

Een veilig idee: uw beeldmateriaal kan niet zo gemakkelijk meer verloren raken.