Amerstudio2

8 mm en 16 mm film digitaliseren

Waarom wél bij Amerstudio?

en waarom niet bij die grote landelijke of plaatselijke winkel?

Omdat:

  • Kwaliteit een keuze is!
  • Uw films persoonlijk behandeld worden: uw films blijven discreet onder ons beheer en worden NIET doorgestuurd naar een fabriek of naar het buitenland! ;
  • U rechtstreeks afspraken maakt met degene die uw films gaat scannen: wij geven u maatwerk;
  • Wij géén verborgen kosten hebben: GEEN: startkosten, wisselkosten, terugspoelkosten, filmplak-kosten!!
  • Wij rekenen géén toeslag voor digitaliseren in HD;
  • Wel een scherpe prijs: vanaf 1,50 per minuut afgeleverd filmwerk in HD;
  • U betaalt niet voor onbruikbare filmfragmenten: aanloopstukken, zwart beeld, de binnenkant van de tas, de straatstenen of de achterbank van de auto;
  • U mij NU kunt bellen voor een offerte of voor meer informatie: 06-22 54 97 80
  • Wij zijn op weekdagen bereikbaar van 10.00 uur tot 22.00 uur, in het weekend van 10.00 tot 18.00 uur.

U kunt ook uw vragen via het contactformulier stellen.

Waarom digitaliseren van films?

Uw oude smalfilms zijn gevoelig voor uitdroging en worden daardoor onbruikbaar. Hoe goed u ze ook bewaard heeft, wij komen steeds meer smalfilms tegen die door de tand des tijds zijn aangetast. Het beeld wordt onscherp, brokkelig en uiteindelijk zal de filmstrip zo broos worden, dat deze tijdens het afspelen vele malen zal breken. Uw film bestaat nog wel, maar is niet meer afspeelbaar.

De filmprojector, die misschien nog bij u op zolder staat, heeft lange tijd niet meer gedraaid. Het komt vaak voor dat bij het starten van oude projectoren de aandrijfsnaren breken, de lamp sneuvelt (vaak niet meer leverbaar – of veel te duur verkocht ) of de inwendige bedrading is uitgedroogd die zelfs kortsluiting kan veroorzaken. Dit zijn geen verhaaltjes: wij horen het regelmatig.

Smalfilm (Dubbel 8, Standard 8, single 8 en super 8 met of zonder geluid)
en 16 mm film digitaliseren naar USB stick, portable harddisk of DVD.

Uw smalfilms, in het formaat Dubbel 8, Standard 8, Single 8 of Super 8, scannen wij standaard – zonder toeslag – in High Defenition (HD)  naar een digitaal bestand op een USB drager en/of naar een DVD. Wij doen dit met moderne en professionele apparatuur, die het beste uit uw films zal halen.

Daarbij kunt u er ook voor kiezen of u deze films zonder geluid wilt houden, of door ons wilt laten afmonteren met een achtergrondmuziekje uit de tijd van uw film. U kunt natuurlijk ook uw eigen favoriete muziek hierbij laten monteren.

Wij digitaliseren ook 16 mm films, met of zonder oorspronkelijk geluid, in High Defenition (HD). Deze films kunnen als digitaal bestand op een USB drager of – het kan nog steeds – op DVD afgeleverd worden.

Wij scannen uw film met eerste klas apparatuur. U kunt weer genieten van uw films op uw eigen televisie of computer. Geen kwaliteitsverlies meer door het ouder worden van uw films!

Krassen restaureren in smalfilm of 16 mm film

Door het vroeger veelvuldig afspelen van de films zijn door de tijd beschadigingen op het filmspoor ontstaan. Dit geeft soms nare krassen in beeld die storend kunnen zijn, juist omdat die beelden zo belangrijk zijn voor u.

Wij hebben de mogelijkheid om films te restaureren en in 95% van de voorgekomen gevallen kregen wij de krassen volledig weg.

Als u beeldmateriaal heeft wat u wilt laten restaureren, kunt u ons naar de mogelijkheden vragen.

Close Panel