Historie

Het ontstaan van Amerstudio ligt in een ver verleden.

Al op mijn 13e jaar was ik bezig met fotografie. toen nog alles in zwart-wit, want dat konden we zelf ontwikkelen en afdrukken. Het kostte toen veel geld, maar de krantenwijk was een oplossing voor het financiële aspect.
Vele uren brachten we door in een tot donkere kamer omgebouwde slaapkamer, waar we onze foto’s zelf afdrukten. Ook filmen met een smalfilmcamera deed ik regelmatig. De 8 mm camera van mijn vader werd regelmatig gebruikt.

De tijd ging voort, video kwam in de 80-er jaren. Filmen werd een stuk goedkoper omdat de videocassettes “onbeperkt” gebruikt konden worden. Het hek was van de dam, er werd nog meer gefilmd.

Na het overlijden van mijn vader zaten wij met een flinke stapel 8 mm smalfilms, die we nog lang wilden kijken.
Toen al ben ik mij gaan verdiepen in het “beveiligen” van zijn films: naar videotape. Ook dat bleek op den duur niet zaligmakend, want video ging achteruit.
De smalfilms gelukkig niet, die waren goed bewaard gebleven. Inmiddels zijn die allemaal op de beste manier die anno 21e eeuw mogelijk is, gedigitaliseerd.
Zo kunnen mijn broers en zusters en wij nog steeds onze oude familiefilms zien en aan onze kinderen en kleinkinderen laten zien.

Dat is toch het mooiste wat er is? Wij genieten er nog steeds van en wij zijn blij dat wij inmiddels alle kneepjes van dit vak kennen.
Met onze passie voor film, dia’s en foto’s hebben wij al veel mensen blij gemaakt.
Ook teleurstellingen hebben wij opgelost, want in grote centrales waar films worden gedigitaliseerd, ontbreekt over het algemeen het gevoel bij uw films en krijgt u een vaak tegenvallend massaproduct.
Wij hebben wél het gevoel bij uw films en als wij twijfelen, bellen wij even op. Dat voorkomt teleurstelling en spijt over het resultaat en de kosten. Want wij willen dat u blij wordt van uw besluit en weer kunt genieten van uw films, foto’s en dia’s.